Tandblekning

Tandblekning är något som är ganska så populärt att göra. Det för att få vita, fina tänder. Det går att bleka tänderna hos sin tandläkare, så väl som man kan bleka tänderna hemma. På bästa-tandblekningen.se kan du jämföra olika tandblekningsmedel. Det är enkelt att bleka sina tänder. Hos tandläkaren innehåller blekningsprodukterna väteperoxid eller karbamidperoxid. I de medel som man använder hemma så är det patenterade gel som är det aktiva verkningsämnet.

Vilka tandblekningsmetoder finns det?

Det finns dels blekande tandkräm,som ger lite vitare tänder, men för att få bra resultat så krävs det att man bleker tänder, antingen hos tandläkaren eller köper hem en bra tandblekningsprodukt.

Om du väljer att bleka tänderna hos tandläkaren så får du en skena i plast, som passar dina tänder exakt.

Köper du hem tandblekningsprodukt så kan dessa vara på olika sätt. Det kan vara en gel du skka sätta på eller som en penna eller som en remsa. 

Är resultatet bestående?

Även om du direkt efter får vita, fina tänder så kommer de med tiden att missfärgas igen, särskil om du dricker kaffe, te eller vin eller är rökare. Resultatet av en tandblekning brukar vara i 6-12 månader. Sedan kan du behöva göra det igen.  Tänk också på att blekning av tänder kan leda till att tänderna kan bli extra känsliga för värme och kyla. Det går normalt över efter en tid.

Det brukar rekommenderas att de som ammar eller är gravida inte ska bleka tänderna. Det är bättre att vänta tills efter.

18 Sep 2020