Nu vill jag pimpa mobilen

Nu har jag äntligen köpt en ny telefon. Jag fick faktiskt en applewatch på köpet i en bra deal. Min mobil är ganska stor, och lite otymplig och jag vill ha ett mycket snyggt mobilfodral till den. Helst ska den matcha min handväska så den passar min stil. Just nu står det mellan ett rosa eller lila plånboksfodral, eller ett zebra- eller leopardmönstrat - jag har ännu inte bestämt mig. Det viktiga är att det både är jättesnyggt och säkert. 

Är rädd om mina bilder och filmer

Jag är väldigt rädd om mina bilder och filmer. Dels vill jag inte förlora dem, om man nu skulle ha sparat dem i mobilen, men så dum är inte jag. Du ska alltid räkna med att allt och jag menar ALLT, kan hända din mobil; stulen, förlorad, förstörd, ja vad som helst. Därför ska du egentligen inte spara viktiga saker i den. Du ska spara dem på en server som du har åtkomst till vilken tid på dygnet som helst. Det samma gäller din dator! Allt som är viktigt ska du inte spara på datorn, utan, som sagt, på en server som du har åtkomst till när som helst.

Var rädd om dig själv med

Om jag uppmanar dig att vara rädd om dina bilder, menar jag även att du ska vara rädd om dig själv också. Alla har vi väl en eller annan känslig bild på oss själva eller någon som vi bryr oss om. Dem ska du ha sparat på ett säkert ställe, antingen på en usb, en server och absolut inte i mobilen, eller datorn. Sedan ska man absolut inte publicera eller sända dem till någon. Du kanske tror att du kan lita på din kompis eller pojk- eller flickvän, men minns att alla relationer kan ta slut. Så lita inte på någon, bara dig själv!

24 Mar 2023