Smarta huskurer mot förkylning

Att vara förkyld, det är ingen höjdare! Mot nästäppa kan det vara bra med Nasoferm. Men det finns även flera huskurer mot förkylning du kan testa! Förkylning är en infektion som vi får i näsan, halsen eller svalget och den orsakas nästan uteslutande av ett virus som infekterar de övre luftvägarna. När du drabbas av förkylning känner du dig vanligen trött och hängig, men symptomen kan variera beroende på vilken typ av förkylningsvirus som du infekterats av. Vanliga symptom är: 

  • Snuva eller nästäppa
  • Ont i halsen
  • Hosta
  • Ont i huvudet

Lindra dina besvär

Du kan på olika sätt lindra dina besvär då du är sjuk. Bland annat är det bra vara hemma från jobbet, särskilt om du har feber. Lägg dig i soffan och se på film eller serier! Får du feber är det viktigt att du dricker mer vatten än vanligt då kroppen förlorar mycket mer vätska än när du är frisk.

Om du drabbas av nästäppa eller snuva, i synnerhet om du är mycket täppt i näsan, använd Nasoferm, eller gör egen koksaltlösning. Du blandar då 1 kryddmått salt i 1 deciliter vatten. Saltlösningen kan kokas upp för att sedan svalna av, men att koka lösningen är inte nödvändigt. 

För ont i halsen är det bra att dricka varma drycker, gärna te med honung. Boosta dig även med c-vitaminer, samt testa ingefära och citron. Sen, glass är svalkande för onda halsar med, och gott!

24 Jan 2022