Vanliga hållningsfel och hur du fixar dem

Kanske det är så att du har en dålig hållning, fast att du inte riktigt är medveten om det. Många av oss sitter, står och går på helt fel sätt. Ett bra sätt att få tillbaka en god hållning, det är att avända dig av en så kallad hållningsväst. En väst för bättre hållning är ett bra stöd när du ska förändra din hållning. Nedan kan du läsa mer om vanliga hållningsfel och vad du kan göra för att fixa dem.

Sjunker ner i stolen

Många sitter ihopsjunkna i stolen, eller i soffan. Det är inte alltid att du känner ett obehag av det, men positionen i sig kan belasta dina senor, muksler och vävnader på fel sätt. Det kan leda till att du får ont. Ta för vana att sitta rätt. Det kanske inte känns bekvämt i början eftersom du är ovan. Du kan även göra övningar för att stärka dina core- och rumpmuskler, och ryggförlängningar, hjälper till att korrigera en sjunkande hållning..

Du putar ut med rumpan

Att bära höga klackar, övervikt runt magen och graviditet kan alla bidra till en "Donald Duck"-hållning.

För att hjälpa dig att korrigera din stående hållning, föreställ dig ett snöre fäst på toppen av ditt huvud som drar dig uppåt.

Tanken är att hålla din kropp i perfekt linje, bibehålla ryggradens naturliga krökning, med nacken rak och axlarna parallella med höfterna:

  • håll axlarna bakåt och avslappnade
  • dra in magen
  • håll fötterna ungefär höftavstånd från varandra
  • balansera din vikt jämnt på båda fötterna
  • försök att inte luta huvudet framåt, bakåt eller i sidled
  • håll benen raka, men knäna avslappnade
28 Nov 2022