Problem med magen?

Hur mår du, kanske någon frågar och i de allra flesta fall säger, man, jo tack, det är bra. De flesta av oss vill nämligen inte tala om bekymmer eller smärtor vi kanske har. I alla fall inte om det rör magproblem. Ändå är det rätt många som drabbas av problem med magen på många olika sätt. Det kan vara att man är för hård i magen och får förstoppning, eller att man är för lös i magen och får diarré. Mot det kan man för övrig ta Hidrasec, läs mer här. 

Gaser i magen?

En annan sak, som kan drabba de flesta, är gaser i magen. Men även där är det sällan man talar högt om det, eller vågar fisa nära nån! Det kanske är pinsamt, men, det går ju att få hjälp mot det, som tur är. Gaser i magen kan komma av att man svalt för mycket luft, eller av den mat man äter. Så det kan vara bra att se över vad man äter. Sen finns det även receptfria läkemedel mot detta.

IBS

IBS är en förkortning av engelskans irritable bowel syndrome, och betyder ungefär lättretbar eller överkänslig tarm. Denna sjukdom kan göra att du drabbas av det mesta, som förstoppning, diarré, gaser och så vidare. Om du drabbas kan du behöva lägga om kosten. Så prata med läkare och dietist om vad som kan passa för dig.

23 Sep 2021