Om att må bra

Det här med välmående har så himla många aspekter och som unga kvinnor har vi brottats med denna fråga nästan hela livet. Den finns runt omkring oss överallt hela tiden och man får knappt något utrymme att fundera över vad konceptet handlar om för en själv. Man ska må bra genom att träna och äta nyttigt, men man ska också unna sig godsaker samt - såklart - inte vara fixerad vid vikt eller form. Man ska må bra genom att leva med en hälsosam vardagsrutin med jobb, skola, träning, social samvaro, egentid, hobbyer, kanske ett husdjur och gud vet vad mer. Men man ska inte stressa - för stress är så farligt att man kan dö av den. Man ska såklart arbeta ambitiöst för en karriär, men man ska också följa sitt hjärtas lustar. Ja, du hör ju själv...

Balans

Vad får en att må bra på riktigt då? Balans, antar jag. Men det är ett lätt ord att uttala och mycket svårare att verkligen förstå.

Jag, som för tillfället bor i Malmö, har bestämt mig för att investera i en bra, privat psykolog i Malmö för att nå in till min egen kärna lite bättre och ta reda på vad JAG verkligen vill med mitt liv; ad som får MIG att må bra egentligen. Jag känner att det är en investering som verkligen behöver göras och som kommer att vara mycket värdefull för min fortsatta utveckling. 

Har du någon erfarenhet av psykoterapi?

10 Aug 2017