I år ska jag ha långsemester

 

I år har jag bestämt mig för att inte jobba så där hysteriskt mycket som jag annars brukar göra. Nej, i år ska jag unna mig en riktig semester. De flesta somrar brukar jag påverkas av mitt jobb och planera semester utifrån vad som är bäst för jobbet. Och jag brukar vara så trött när hösten kommer. Jag vet inte om det är åldern eller jobbet, men i år har jag bestämt mig för att ta ut en riktig semester, oberoende vad chefen på jobbet säger. Anledningen är den här: jag har bestämt mig för att köpa en lägenhet på Mallorca!

Jo, du läste rätt: jag ska köpa del i ett hus på fantastiska Mallorca. Hej då regniga midsomrar! Hej då, överfulla stränder med små barn som leker i sanden (jag har inget emot små barn, bara de inte kissar i mitt badvatten)! Jag och min väninna har bestämt oss för att köpa hus på Mallorca och vi har bestämt oss för den här mäklaren på Mallorca.

Vilken fastighet ska jag välja?

Samtidigt som jag längtar efter semestern är jag i valet och kvalet; vilken fastighet ska jag välja? Ska jag välja lägenhet i stan, eller en bit utanför? Ska jag bo nära turister, eller på en öde ö? Ska jag välja nattlivet, eller "pensionärslivet"? Ni fattar vad jag menar. Dessutom gillar jag inte att städa, och för en summa varje månad kan jag få någon som städar åt mig om jag väljer ett dyrare alternativ. Ska jag ha nära till affärer, eller ska jag handla bara nån gång i månaden?

 

Samtidigt är det trevliga bekymmer. Det ska bli en fantastisk semester i år! Och jag som inte behöver hoppas på sol längre. Mallorca är ändå ett ställe med garanterad sol! Hurra för mig!

18 Apr 2017