Lär dig att ta hand om andra!

Oavsett hur noggrann man är med sin egen hälsa, så kan man stöta på andra,som inte mår så bra eller som råkat ut för en olycka. Då är det bra om man har kunskaperna för att kunna hjälpa dem. Vi alla tre har bestämt oss för att ta tag i detta och gå lite kurser och utbildningar. Bland annat ska vi gå en hlr utbildning hos Hjärtgruppen. De har även första hjälpen kurs, som vi också har bokat in.

När man går en hlr utbildning hos Hjärtgruppen, så kan man välja om man vill gå en "vanlig" eller en som är anpassad utifrån det yrke man har. Det finns nämligen hlr för små barn till exempel, som passar om man jobbar som dagisfröken med mera. En hlr utbildning är något vi alla tre känner är bra för oss, så att vi kan känna oss trygga i våra kunskaper om det skulle vara så att man stöter på någon som får ett plötsligt hjärtstopp. Vi tänkte även lära oss att använda en hjärtstartare då vi läste oss till att med bara hlr så är det så att chansen för personen att överleva är 4% men hlr tillsammas med en hjärtstartare gör att chansen istället är 70%!

Alla borde lära sig första hjälpen

Att se till att gå en första hjälpen kurs, är något fler bör göra. Det är aldrig fel att ha de kunskaperna. Man vet aldrig när man hamnar som första person på till exempel en olycksplats. Så om ni vill uppdatera era kunskaper eller lära er nytt, boka in en kurs eller två hos Hjärtgruppen.

4 Apr 2017