Hur man väljer rätt hudkräm

När det gäller hudkrämer, så finns det ju en mängd olika sorter att välja mellan. På skonhetsguiden kan du jämföra flera alternativ. Dock är det ju så för att du ska få rätt sort, så måste du ha koll på vad för hudtyp du har. För att få en frisk och välmående hy är det viktigt att du använder hudvård som är anpassad efter din huds behov. Ofta delas det upp i normal hy, torr hy och fet hy. Sedan finns det även blandhy. Ett tips är att gå till en salong specialiserad på hudvård, för de kan ofta avgöra vad du har för hudtyp. 

Vad har du för hudtyp?

En normal hudtyp kännetecknas ofta av att du har jämna poirer som vare sig är förminskade eller förstorade på någon del av ansiktets partier. Huden känns mjuk, följsam och behaglig samtidigt som den inte har tendenser till att bli varken blank eller stram. Huden är helt enkelt i balans.

Torr hy, ja den är stram, särskilt efter att du har gjort rent ditt ansikte. Ibland kan den även vara sträv eller fjällig och det kan klia ibland.

Fet hy har ofta en överproduktion av talg och gör att det blir blankt och glansigt. Det är vanligt att ha finnar, blemmor eller pormaskar.

Blandhy är det vanligaste att man har. Då har man både fetare och torrare partier i ansiktet.

Utefter din hudtyp kan du sedan välja rätt kräm, oavsett om det är nattkräm, dagkräm eller annan kräm. 

14 Oct 2020