Städa med frukt?

Kan man verkligen städa med hjälp av frukter? Ja, ska man tro hemsidan städamiljövänligt.se, en blogg om hur man kan städa miljövänligt. Där får man väldigt bra tips på miljövänlig städning med hjälp av frukt, plus ättika, salt, bakpulver och lite diskmedel. Kul, va? Jag måste testa. Det kanske blir jättefint hemma hos mig efter detta.

Så städar du med dina frukter

I köket kan man använda ättika, mot klinkers och kakelplattorna. Man ska hälla ättikan i en sprayflaska och spraya på fogar, i springor, och på allt kakel. Sedan är det bara att torka av med en disktrasa och lite diskmedel på den. I badrummet kan du ta en grapefrukt. Du delar den på mitten och strör lite salt på halvorna. Sedan använder du halvorna kring badkarskanten, i botten av badkaret, runt handfatet och kring kranen i både badkar och handfat. Sedan häller du ättika i toastolen. Låt stå över natten. Dagen efter kan du hälla i lite såpa och köra runt med toaborsten och spola rent. Även här, kring toasitsen kan du ta grapehalvorna med lite salt och göra rent. Det luktar gott!

Miljövänligt allt viktigare

Det är allt viktigare att vi tänker på vilka medel vi använder vid rengöring eftersom allt det åker ut i avloppet och ut i våra vatten. Om vattnet inte är fullt av miljöfarliga medel, är det inte lika illa att rena vattnet, som vi ju ska använda igen. Allt är ju ett kretslopp. Om vi använder naturliga medel för vår rengöring, krävs det inte lika mycket energi att sedan rena vattnet. Och vi måste börja tänka på jorden, och de knappa resurser som jorden har. Ju förr desto bättre! Lycka till med din miljövänliga städningen nu!

9 Jul 2017