Dags att anlita flyttstäd!

Yeppey! Jag har blivit med ny lägenhet! Det är så kul. Jag har länge nu velat flytta in i något som ligger närmare mitt jobb. Nu har jag bara en kvart att ta mig till jobbet. Förut hade jag en timmes pendling till jobbet, ena vägen. Och den där timmen som jag nu får, ska jag ägna mig åt att sova lite längre på morgnarna. Jösses vad jag är glad! Att få ny lägenhet är inte det lättaste i Stockholm. Det är ett enda trixande och mixande, men jag har äntligen kunnat köpa en lägenhet, relativt "billigt". Om man ens kan använda det ordet om bostäder i Stockholm.

Nu ska här packas

Tyvärr måste jag använda en del av min semester åt flytten. Jag orkar inte göra det när jag kommer hem efter en hel dag på jobbet! Jag ska packa, städa (Gud så hemskt!) och sedan ska min pappa och min bror komma och hjälpa mig bära alla sakerna till mitt nya hem. Sedan ska jag packa upp, och städa igen...sedan, hoppas jag att det ska bli fint hos mig. Men jag gruvar mig för städningen. Min kompis tipsade mig om en relativt billig flyttstäd. Det heter Rent hem, och finns i Stockholm. Jag behöver inte (än så länge) städning av mitt hem annars, men då det kommer till flyttstädning, har jag insett att jag faktiskt behöver hjälp.

Städa ut är svårt

Att städa så att hyresvärden blir nöjd är nära på omöjligt. De letar ju efter smuts på en massa konstiga ställen. Senast jag skulle flytta gick de och kände efter längs listerna, upp på dörrkarmarna och mellan spisen och väggen. Jag visste väl inte att man måste flytta på hela spis-j-n, heller. Så efter det, blir det aldrig mer att jag flyttstädar. Jag kan inte fatta att de går och letar efter smutsen. Jag trodde att det var huvudsaken att det var städat, inte att de skulle LETA efter smuts på konstiga ställen. Nä, aldrig mera städar jag. Det är bättre att leja ut den, än att få böter för att inte ha städat tillräckligt. På Rent hem (se länken innan) städar de, tvättar fönster och det går på endast en dryg tusenlapp. Tjoho! Nu ska här flyttas!

6 Jul 2017